میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یک روش درمارولر است که در آن پوست با سوزن های بسیار ریز تحریک می شود و با میکرودرم تفاوت دارد.
هدف از این روش درمانی، ساخت بافت پوستی و کلاژن جدید است که با آن پوست نرم تر و مستحکم تر می شود.
میکرونیدلینگ بیشتر روی پوست صورت کاربرد دارد و ممکن است از آن برای درمان جای زخم، چین و چروک، فرو رفتگی ها و جای جوش روی پوست استفاده شود.
روش انجام میکرونیدلینگ پوست
در روند انجام میکرونیدلینگ، پزشک متخصص، خراش های کوچکی را با ابزاری شبیه خودکار در پوست ایجاد می کند. این آسیب ها به قدری ریز هستند که پس از اتمام میکرونیدلینگ قابل مشاهده نخواهند بود.
پزشک متخصص، ابزار خود را به تعادل در همه جای پوست جا به جا می کند تا بازسازی در تمام نقاط پوست انجام شود. پیش از شروع میکرونیدلینگ ممکن است از داروی بی حسی موضعی برای کاهش درد احتمالی استفاده شود.
پس از اتمام میکرونیدلینگ سرم یا کرم درمانی روی پوست اعمال می شود. ممکن است میکرونیدلینگ حدود نیم ساعت زمان نیاز داشته باشد اما زمان لازم برای انجام آن، به چند ساعت نمی رسد.
کاربردهای روش میکرونیلدینگ
میکرونیدلینگ بیشتر برای درمان نواحی مختلف صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
از این روش برای از بین بردن جای آکنه، لک های ناشی از افزایش سن، جوانسازی پوست، کم کردن خطوط چین و چروک و منافذ بزرگ پوستی، و افزایش کشسانی پوست استفاده می شود. میکرونیدلینگ هم چنین برای یکدست کردن رنگ پوست نیز کاربرد دارد.
گاهی از میکرونیدلینگ برای از بین بردن ترک های پوستی در نقاط دیگر بدن مانند شکم و ران و بازو ها در ترکیب با فیلرها استفاده می شود. جای زخم در هر نقطه از بدن را می توان با روش میکرونیدلینگ بهبود بخشید.
میکرونیدلینگ پوستی روشن و تر و مستحکم تر به شما هدیه می کند.
مراحل میکرونیدلینگ
برای انجام مراحل میکرونیدلینگ دو روش وجود دارد. یکی روش دستی و دیگری میکرونیدلینگ با دستگاه.
در روش دستی، پزشک متخصص، استوانه ای پوشیده از سوزن های ریز را روی پوست فرد می غلتاند و خراش های بسیار ریزی روش پوست ایجاد می کند.
در روش دستگاهی که از دقت بالاتری برخوردار است، شبیه روش دستی، استوانه ای خاص، پوشیده از سوزن های ریز و ظریف، با دقت روی پوست حرکت داده می شود.
پس از انجام میکرونیدلینگ پوست خیلی سریع ترمیم می شود و فرد می تواند با آسودگی به فعالیت های روزمره خود بپردازد. ترمیم پوست با کلاژن سازی و بهبود ظاهر پوست از هر لحاظ همراه خواهد بود.
مراقبت های قبل ازانجام میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ روش حرفه ای است که توسط پزشک متخصص پوست در مطب یا کلینیک انجام می شود. پزشک متخصص برای آماده شدن پیش از میکرونیدلینگ توصیه هایی دارد که باید به دقت رعایت گردد. گاهی مصرف برخی از دارو های خاص نظیر ایبوپروفن، داروهای درمان آکنه و .. به تجویز پزشک پیش از میکرونیدلینگ قطع می گردد. معمولاً استفاده از رتینوئید را نیز پیش از انجام میکرونیدلینگ ممنوع می نمایند، زیرا سبب افزایش خطر ایجاد برخی از عوارض جانبی خواهد شد.
برای میکرونیدلینگ چند جلسه درمانی نیاز است
برای انجام میکرونیدلینگ و تخمین جلسات درمانی مورد نیاز، لازم است متخصص پوست شما را معاینه نماید. تعداد جلسات، کاملا وابسته به تشخیص پزشک متخصص است.
آیا میکرونیدلینگ دائمی است
نتایج حاصل از انجام میکرونیدلینگ دائمی نیست اما با تکرار این روش در فواصل زمانی که پزشک متخصص پیشنهاد می دهد، می توان ظاهر پوست را به بهترین شکل حفظ کرد.
توصیه های بعد از میکرونیدلینگ
پس از انجام میکرونیدلینگ تا 12 ساعت از مصرف کرم های ضد آفتاب و همچنین انجام فعالیت های شدید ورزشی خودداری کنید. در این زمان آرایش کردن نیز ممنوع است.
توصیه می شود تا چند ساعت پس از انجام میکرونیدلینگ، صورت با آب ماساژ داده شود.
توصیه می شود تا چند ساعت پس از انجام میکرونیدلینگ، صورت با آب ماساژ داده شود.
˃
˂
کرم های مناسب ترمیم کننده بعد از میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ سبب باز شدن منافذی در پوست می شود که باید زمانی برای ترمیم داشته باشند. به همین دلیل است که استفاده از کرم های ضد آفتاب پس از انجام میکرونیدلینگ ممنوع است، چرا که مواد تشکیل دهنده ی این گونه کرم ها در پوست نفوذ می کند.
در 24 ساعت اولیه پس از انجام میکرونیدلینگ استفاده از پماد زینک اکساید توصیه می شود. این پماد علاوه بر اثر محافظتی در برابر پرتو های خورشید، به ترمیم سریعتر و کاهش شدت خشکی کمک می کند و حاوی ریز مغذی های لازم برای ترمیم پوست نیز هست و سبب تولید بهتر کلاژن در پوست می شود. استفاده از این پماد پس از لیزر موهای زائد نیز توصیه می شود.
مزایا و معایب درمان پوستی میکرونیدلینگ
با استفاده از روش میکرونیدلینگ تولید کلاژن و جریان خون زیر پوست تحریک می شود. روش میکرونیدلینگ در مقایسه با دیگر روش های زیبایی مقرون به صرفه است و قابلیت استفاده بر تمام انواع پوست را دارد.
از روش درمانی میکرونیدلینگ روی تمام نقاط بدن علاوه بر صورت می توان استفاده کرد و اثر زخم ترک را روی پوست از بین برد.
میکرونیدلینگ به خوبی سبب بازسازی بافت پوستی و بسته شدن منافذ بزرگ آن می شود. اگر روش میکرونیدلینگ در مراکز بهداشتی زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد احتمال عفونت و بروز مشکلات دیگر وجود ندارد.
چه کسانی نباید میکرونیلدینگ را انجام دهند؟
X روش میکرونیدلینگ برای افرادی که از سلامت عمومی برخوردارند روشی امن خواهد بود. اما، برای کسانی که از دارو های درمان آکنه استفاده می کنند و یا خانم باردار، ممنوع است. در چند روز پس از انجام میکرونیدلینگ، کمترین میزان قرمزی و حساسیت روی پوست دیده خواهد شد.
X افرادی که در پوست خود زخم، بریدگی و خراشیدی دارند، باید تا زمان التیام زخم از انجام میکرونیدلینگ خودداری کنند.
X وجود هر گونه عارضه پوستی و تبخال روی پوست مانع از انجام میکرونیدلینگ است.
X افرادی که تحت پرتو درمانی بوده اند و یا سابقه بروز کلوئید و التیام بسیار کند زخم ها را دارند گزینه مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ نیستند.
میکرونیلدینگ برای هر رنگ پوستی مناسب است؟
میکرونیدلینگ روی هر نوع پوست و هر رنگ پوستی قابل انجام است و برخلاف بسیاری از روش های درمانی دیگر مانند لیزر، کمترین امکان ایجاد التهاب و لک بر روی پوست را دارد.
آیا میکرونیدلینگ بوتاکس را خراب می کند؟
انجام میکرونیدلینگ تا 48 ساعت بعد از تزریق بوتاکس توصیه نمی شود؛ زیرا باعث انتقال مواد آن به نقاط دورتری از محل تزریق شده و در نتیجه، اثر دلخواه واقع نخواهد شد.
هزینه جلسات میکرونیدلینگ
در خصوص هزینه ی میکرونیدلینگ لازم به ذکر است که این هزینه به مسائلی مانند پوست بیمار و تعداد جلساتی که تکرار این درمان برای فرد نیاز است، بستگی دارد. از این جهت لازم است پوست فرد توسط پزشک متخصص پوست و مو معاینه شده و بعد از آن در مورد هزینه ی درمان تصمیم گیری شود.
دیدگاهها
امتیاز این نظر: +1