در ابتدا لازم است بدانیم میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد. باید گفت استفاده از این روش، امروزه در کلینیک های زیبایی بیشتر از هر زمان دیگری دیده می شود. تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش از جمله مواردی است که توانسته این متد را حائز اهمیت سازد، در این روش با استفاده از سوزن های ریز به تحریک بافت های پوست پرداخته می شود و در نتیجه شاهد ترمیم و احیای بافت پوست و همچنین کلاژن های موجود در پوست خواهیم بود.
تاثیر میکرونیدلینگ بر پوست
میکرونیدلینگ علاوه بر از بین بردن جای جوش می تواند سبب رفع چین و چروک ها و رفع فرورفتگی ها در پوست و از بین بردن جای زخم بر روی پوست شود و در نتیجه شاهد پوستی نرم تر، صاف تر و دارای قابلیت کششی و مهم تر از همه پوستی جوان تر خواهیم بود، این روش را همانند روش کربوکسی تراپی در خانواده ی روش های مراقبت پوست دسته بندی می نماییم.
در چه مواردی می توان از میکرونیدلینگ استفاده نمود؟
اکثرا افراد با تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش آشنا هستند اما باید دانست که استفاده از میکرونیدلینگ برای موارد دیگری نیز استفاده می شود که در ادامه آنها را بر خواهیم شمرد.
- از بین بردن چین و چروک های پوستی.
- از بین بردن جای زخم بر روی پوست.
- از بین بردن آکنه بر پوست.
- خون رسانی هر چه بهتر پوست و مو
- رفع معضل رنگدانه های پوستی.
- رفع مارک هایی که به دلیل منبسط شدن پوست پدید آمده اند.
- رفع شل شدگی پوست به دلیل کاهش وزن و یا لیپوساکشن.
آیا تاثیر میکرونیدلینگ بلافاصله قابل رویت است؟
لازم به ذکر است از آنجایی که میکرونیدلینگ سبب رشد سلول های پوستی جدید می شود در نتیجه نمی توان بلافاصله بعد از انجام آن توقع مشاهده ی نتیجه ای مفید داشت و باید مدت زمانی خاص بگذرد تا تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش و یا جای زخم و آکنه و... را مشاهده نماییم.
آیا استفاده از روش میکرونیدلینگ بی خطر می باشد؟
استفاده از این روش کاملا امن و بی خطر می باشد و تاثیری مستقیم بر جای جوش های موجود بر پوست صورت دارد، در نتیجه لازم است به افرادی که قصد انجام این کار را دارند این اطمینان خاطر را داد که خطری در این راه آنها را تهدید نخواهد کرد.
عوارض جانبی میکرونیدلینگ
هر چند قبل تر به این موضوع اشاره شد که استفاده از روش میکرونیدلینگ دارای خطر خاصی نمی باشد اما باید دانست که این امکان وجود دارد که نیاز باشد فرد با ریسک های ممکن با این روش دست و پنجه نرم کند که لازم است قبل از اقدام برای میکرونیدلینگ نسبت به این عوارض آگاهی داشته باشد. از جمله این عوارض جانبی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- وجود ورم ها
- احساس ناخوشایندی در نقاطی که میکرونیدلینگ در آن نواحی صورت گرفته است
- وجود قرمزی ها
- وجود کبودی ها
- وجود خشکی ها
- پوسته پوسته شدن پوست
آیا قبل از میکرونیدلینگ نیاز است که از دارو های بی حسی استفاده شود؟
برای استفاده از روش میکرونیدلینگ همانند روش میکرودرم برای کاهش دردهای احتمالی نیاز است که از دارو های بی حسی موضعی استفاده گردد که تشخیص این دارو ها به عهده ی پزشک متخصص می باشد و فرد نمیتوان با تشخیص خود از دارو های بی حسی استفاده نماید. باید یادآور شد که انجام این روش دارای درد غیر قابل تحملی نخواهد بود و لزومی ندارد فرد نگرانی در این خصوص داشته باشد.
دوران نقاهت بعد از میکرونیدلینگ
خوشبختانه بعد از انجام میکروندلینگ فرد به سرعت بهبود خواهد یافت و دوران نقاهت این روش بسیار کم خواهد بود و عوارض جانبی که قبل تر آنها را نام بردیم به سرعت برطرف خواهند شد. فرد بعد از میکرونیدلینگ می تواند به راحتی فعالیت های روزمره ی خود را بدون هیچ گونه محدودیتی انجام دهد.
آیا می توان بلافاصله بعد از میکرونیدلنیگ آرایش کرد؟
برای مشاهده ی تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش همچنین از بین رفتن چین و چروک ها و دیگر مواردی که به آنها اشاره شد لازم است که فرد تا 12 ساعت از لوازم آرایشی استفاده ننماید چراکه پوست فرد بعد از انجام این روش بسیار حساس بوده و استفاده از لوازم آرایشی می تواند منجر به تشدید عوارض جانبی مانند احساس سوزش و سرخی پوست شود.
آیا بعد از میکرونیدلینگ می توان ورزش کرد؟
باید گفت که بعد از انجام روش میکرونیدلینگ به منظور رفع جوش ها لازم است که تا 48 ساعت از انجام هرگونه فعالیت ورزشی خوداری نمود و بعد از گذراندن مدت زمان ذکر شده فرد می تواند به راحتی به فعالیت های ورزشی خود بدون هیچ گونه محدودیتی بازگردد.
آیا بعد از میکرونیدلینگ مشاهده ی قرمزی بر پوست طبیعی می باشد؟
24 تا 48 ساعت بعد از انجام میکرونیدلینگ مشاهده ی قرمزی در نقاطی که میکرونیدلینگ در آن صورت گرفته است امری طبیعی می باشد، باید گفت که بعد از میکرونیدلینگ امکان دارد که فرد حسی مشابه به آفتاب سوختگی سطحی داشته باشد اما در این خصوص نیاز به نگرانی نیست و این عوارض به زودی رفع خواهند گردید و فرد به راحتی می تواند به فعالیت های روزانه خود بازگردد و داشتن پوستی طبیعی و زیبا را تجربه نماید.
مراقبت قبل ازانجام میکرونیدلینگ برای رفع جوش ها
موارد زیر از جمله کارهایی است که قبل از انجام میکرونیدلینگ نباید آنها را انجام دهیم:
- در معرض نور شدید آفتاب قرار نگرفتن (آفتاب گرفتگی).
- انجام ندادن روش هایی مانند بوتاکس و فیلر های مخصوص صورت.
- عدم انجام مراقبت های پوستی که پزشک شما آنها را قبل از میکرونیدلینگ توصیه نکرده است.
- پرهیز از انجام وکس، لیزر موهای زائد و....
آیا می توان بعد از میکرونیدلینگ صورت خود را شست؟
بعد از انجام میکرونیدلینگ حداقل 4 ساعت نسبت به شستشوی صورت خود اقدام ننمایید، باید گفت که در حقیقت این عمل به تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش ارتباطی ندارد و تنها به این دلیل که پوست صورت افراد بعد از این کار حساس می باشد انجام این کار برای افراد ممنوع می باشد.
آیا میکرونیدلنیگ سبب سفت شدن پوست صورت می شود؟
افرادی که به منظور برطرف کردن جوش های موجود در صورت خود از روش میکرونیدلینگ استفاده می نمایند باید بدانند که خوشبختانه این روش می توانند علاوه به از بین بردن جای جوش های موجود بر صورت به سفید شدن پوست صورت نیز کمک نماید و این تنها یکی از چندین مزیت روش میکرونیدلینگ می باشد.
اهمیت به باقی ماندن جای جوش بر پوست برای افراد
داشتن جوش به اندازه ی کافی می تواند برای افراد استرس زا و ناخوشایند باشد، حالا تصور نمایید که باقی ماندن جای این جوش ها تا چه اندازه می تواند برای افراد ناپسند باشد، جای این جوش ها می تواند تاثیر مستقیم بر زیبایی چهره ی افراد داشته باشد در نتیجه افراد راه های مختلف را برای برطرف کردن آنها انتخاب می نمایند، باید گفت که برای از بین بردن جای جوش بر روی صورت و پوست، یکی از راههای موثر، میکرونیدلینگ خواهد بود. بی خطر بودن این روش یکی دیگر از عواملی است که توانسته سبب محبوبیت این روش در میان افراد شود.
آیا استفاده از میکرونیدلینگ برای تمامی پوست ها امکان پذیر است؟
استفاده از میکرونیدلینگ و همچنین تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش برای تمامی پوست ها امکان پذیر است اما لازم است قبل از اقدام برای این نوع جوانسازی و احیای پوست با مشاوره سلامت و زیبایی خود مشورت نمایید.
آیا میکرونیدلینگ می تواند همراه با خونریزی باشد؟
در مبحث تاثیر میکرونیدلینگ بر جای جوش باید گفت که به طور معمول بعد از میکرونیدلینگ شاهد خونریزی نخواهیم بود اما در موارد نادر و خاص این مورد امکان دارد که اتفاق افتد، به طور کلی این خونریزی در مواردی که شاهد درمان به صورت خیلی عمیق هستیم صورت می پذیرد.
خونریزی در هنگام میکرونیدلینگ بیشتر برای چه کسانی اتفاق می افتد؟
پیش تر به این قضیه اشاره داشتیم که خونریزی در هنگام میکرونیدلدینگ به ندرت اتفاق می افتد، باید گفت دو دسته از افراد در معرض این خونریزی ها قرار خواهند گرفت:
- افرادی که از اختلالات خونریزی رنج می برند.
- افرادی که از داروهای رقیق شدگی خون استفاده می نمایند.
- مواد غذایی که باعث رقیق شدن خون می شوند.
لازم است که این افراد قبل از انجام میکرونیدلینگ پزشک متخصص خود را در جریان شرایط پزشکی خود قرار دهند.
اهمیت کلاژن ها برای پوست
اهمیت وجود کلاژن ها امروزه به همگان اثبات شده است در نتیجه افرادی که به مراقبت از پوست خود اهمیت می دهند همواره در تلاش اند از روش هایی استفاده نمایند که سبب افزایش میزان کلاژن شود تا بتوانند پوست شاداب تر داشته و به جوانسازی پوست خود بپردازند. میکرونیدلینگ از جمله مراقبت های پوستی می باشد که سبب افزایش میزان کلاژن در پوست می شود و در نتیجه باعث شادابی و نشاط پوست می گردد.
دلایل ایجاد جوش بر پوست افراد چیست؟
باید دانست که جوش ها بنا به دلایل متعددی بر روی پوست افراد ظاهر می شوند و برخی از این جوش ها بعد از برطرف شدن نیز آثاری از خود به جای می گذارند که می تواند بر زیبایی افراد تاثیر گذار باشد، در نتیجه افراد به فکر برطرف کردن این جوش ها از روی پوست می افتند. می دانیم که به این منظور از روش های مختلفی می توان بهره گفت که استفاده از روش میکرونیدلینگ می تواند یکی از گزینه ها، برای این افراد باشد. از مهم ترین این دلایل می توان به ژن ها، هورمون ها، عفونت ها، رژیم غذایی، استرس و مصرف دارو ها اشاره نمود که در ادامه به شرح تمامی آنها به صورت مختصر خواهیم پرداخت.
تاثیر ژن بر جوش های پوست
باید گفت که یکی از مهم ترین عوامل وجود جوش ها بر پوست افراد عامل وراثت می باشد که می تواند از پدر و مادر به فرزندان انتقال داده شود.
جوش های هورمنی
فعالیت های هورمون ها می تواند عاملی برای وجود جوش ها بر روی پوست بدن و صورت افراد باشد، مواردی مانند به بلوغ رسیدن می تواند از مهم ترین عوامل فعالیت هورمون ها باشد و به همین خاطر است که افرادی که در سن بلوغ هستند دارای جوش های بیشتری به نسبت افراد دیگر می باشند و متاسفانه در صورت مراقبت نادرست از پوست ممکن است که جای این جوش ها تا آخر عمر همراه افراد باشد.
عفونت ها
وجود عفونت ها می توانند سبب پدیدار شدن جوش ها و آکنه بر روی پوست افراد شود، در نتیجه لازم است در صورت وجود عفونت در بدن هر چه سریع تر به درمان آنها پرداخت.
تاثیر رژیم غذایی بر جوش صورت
رژیم غذایی از مهم ترین مواردی است که افراد باید به آن اهمیت دهند و می توانند در این خصوص از متخصصان غذایی نیز کمک گیرند، مصرف برخی از غذا ها می تواند سبب ایجاد جوش بر روی پوست صورت و همچنین پوست نواحی دیگر بدن شود از این جهت نیاز است تا افراد نسبت به آنچه به صورت روزانه در رژیم غذایی خود قرار می دهند دقت لازم را داشته باشند.
استرس
برخی از تحقیقات محققان نشان می دهد که شرایط روحی مانند استرس می تواند سبب ایجاد جوش ها بر روی پوست شود، اما باید گفت که برخی دیگر از محققان این نتیجه گیری را قبول ندارند و وجود استرس ها را بی تاثیر در وجود جوش ها می دانند. باید دانست که شرایط روحی می تواند بر سلامت جسمی افراد تاثیر گذار باشد در نتیجه لازم است علاوه بر توجه به سلامت جسمانی به سلامت روحی خود نیز اهمیت دهید.
مصرف داروها
برخی از دارو ها می تواند به شدت وجود جوش ها بر روی پوست بی افزاید، از آنجایی که نمی توان مصرف دارو ها را بدون نظر پزشک قطع نمود در نتیجه لازم است که در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید و خودسرانه به نتیجه ای مانند قطع نمودن مصرف دارو ها نرسید.
منبع: medicalnewstoday