کاشت موی سر و روش های مختلف مراقبت از موها در سال های اخیر در میان افراد بسیاری که ریزش مو دارند و به زیبایی خود اهمیت میدهند و یا از موهای خود رضایت ندارند رواج پیدا کرده است. امروزه تکنیک های ترمیمی متنوعی برای حفظ موها وجود دارد که افراد متناسب با شرایط خود میتوانند
از این روشها استفاده کنند و تقویت مو موهای خود را سبب شوند. مزوتراپی مو و هم چنین پی آر پی دو نمونه از این متدها میباشد که میتواند راه فراری از کچلی برای افراد در سنین مختلف محسوب شود. در ادامهی این مقاله به شرح تفاوت پی آر پی و مزوتراپی خواهیم پرداخت.
مهم ترین تفاوت روش پی آر پی و مزوتراپی مو
- تفاوت در هزینه
- تفاوت در تعداد جلسات
- تفاوت در مدت زمان هر جلسه
- تفاوت مشاهدهی نتیجه
- تفاوت در مواد تزریق شونده
- تفاوت تزریق در لایه های پوست سر
لازم به ذکر است که موارد ذکر شده از مهم ترین موارد برای مقایسه تفاوت پی آر پی و مزوتراپی میباشد.
دو روش مفید برای احیا و تقویت فولیکول های مو
برای دانستن تفاوت پی آر پی و مزوتراپی در ابتدا باید دانست که هر دو روش برای تقویت فولیکولهای مو مفید میباشند و میتوانند به روند رشد مجدد موهای شما به وسیلهی تزریق کمک نمایند. در نتیجه اگر شما هم به فکر تقویت فولیکول های موی خود هستید استفاده از این روش میتواند برای شما مفید باشد. اما اگر در یک جمله بخواهیم تفاوت آنها را بیان کنیم باید بگوییم که مواد تشکیل دهندهی تزریقی در این دو روش متفاوت میباشد. در ادامه هر دو روش را به طور کامل شرح خواهیم داد.
مزوتراپی مو
مزوتراپی مو روشی است که در آن نیاز به جراحی وجود ندارد. مزوتراپی با ایجاد تعادل هورمونی در بدن فرد میتواند باعث رشد موها و تقویت فولیکول های مو شود. در این روش، تزریق مواد دارویی که شامل ویتامینها و مواد مغذی میباشند به محلی که نیاز به رشد مو در آن قسمت دیده میشود، اتفاق میافتد. نتیجهی رشد مو در این روش به سرعت قابل ملاحظه میباشد؛ چرا که در این روش مواد مغذی که سبب رشد مو میشوند به صورت مستقیم بر نقطه و محل مورد نظر تزریق شدهاند و به تقویت ریشهی مو خواهند پرداخت. در این روش با سوزنی کوچک و نازک و باریک که در سر یک سرنگ وجود دارد مواد دارویی به زیر پوست سر تزریق میشود.
مواد تزریق شونده در مزوتراپی مو
مواد تزریق شونده در روش مزوتراپی پوست شامل: ویتامین ها، پروتئینها و عصارهی گیاهان دارویی و همچنین هورمونها میباشد میتوان گفت که ترکیب این مواد برای هر کس متفاوت و متناسب با نیاز آن فرد میباشد.
روش پی آر پی
روش پی آر پی که مخففی از عبارت Platelet Rich Plasma میباشد به معنی پلاسمای غنی از پلاکت میباشد. محققان به این نتیجه رسیدند که با استفاد از آن میتوان سبب رشد مجدد تارهای مویی شد. در روش پی آر پی، جوهرهای از خون فرد گرفته شده و به سر فرد تزریق میشود که به واسطهی آن میتوان رشد مجدد موها را شاهد بود. پی آر پی با مکانیسمی سانتریفیوژ مانند، از خون فرد استخراج میشود که با تزریق آن به پوست سر و نقاطی که از قبل توسط پزشک متخصص تعیین شده است، میتوان مواد مغذی را به ریشهی موها رساند و در نهایت شاهد رشد دوبارهی تارهایی مویی در آن نقاط بود.
مقایسه تعداد جلسات مورد نیاز در مزورتراپی و پی آر پی
یکی از مهم ترین سوالها در خصوص تفاوت پی آر پی و مزوتراپی در خصوص تعداد جلسات موجود در این زمینه میباشد. در مزوتراپی مو، به طور معمول 10 جلسه نیاز میباشد تا روش درمانی به صورت کامل انجام شود اما در روش پی آر پی، تعداد جلسات به وضعیت فرد بستگی دارد و این تعداد جلسات در هر فرد میتواند متفاوت باشد از این رو اعلام کردن تعداد جلسات مشخص در این متد برای فرد کار درستی نمیباشد.
هزینهی هر دو روش
در خصوص هزینهی PRP و مزوتراپی باید گفت که این دو روش به نسبت روشهای دیگر، هزینههای به صرفهتری دارند. اما از آن جا که روش درمان در هر فرد متفاوت میباشد نمیتوان رقمی مشخص برای آن در نظر گرفت اما به طور معمول مزوتراپی هزینهای بیشتر نسبت به پی آر پی دارد. برای تعیین دقیق قیمت، لازم است تا شما جلسهی مشاوره ای با متخصص مربوطه در کلینیک های تخصصی داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه شما میتوانید با کلینیک پوست مو و زیبایی جلوه ماندگار تماس گیرید و سؤالات خود را مطرح نمایید.
تفاوت تزریق در لایه های پوست در این دو روش
تزریق در لایه های پوست سر، در دو روش PRP و مزوتراپی متفاوت میباشد. در روش مزوتراپی تزریق به لایهی میانی پوست اتفاق میافتد در حالی که در روش پی آر پی این تزریق میتواند در تمامی لایه های پوست صورت گیرد. اما این تفاوت نمیتواند دلیلی بر تاثیر پذیری بیشتر و یا کمتر یکی از این دو روش باشد. لازم به ذکر است که برای تشخیص بهتر از این که کدام متد میتواند برای ما مفیدتر باشد، بهتر است که تشخیص آن را بر عهدهی پزشک متخصص پوست و مو بگذاریم.
تفاوت در مشاهدهی نتیجه در روش پی آر پی نسبت به مزوتراپی
به طور کلی هم روش پی آر پی و هم روش مزوتراپی، هر دو روش هایی هستند که نتیجهی آن را به زودی میتوان ملاحظه نمود. اما در روش مزوتراپی لازم است تا چندین جلسهی متوالی این تزریقها را تکرار نمایید و این در حالی است که در روش پی آر پی شما میتوانید بعد از یک بار تزریق نتیجه را مشاهده نمایید.
کدام روش کم خطر تر است؟
در خصوص خطرهای احتمالی در این دو روش، باید گفت که هر دوی این متدها مطابق استاندارها و مورد تأیید پزشکان میباشد اما در روش پی آر پی به این دلیل که از پلاسمای غنی شده از پلاکت خون شخص گرفته شده است خطرهای احتمالی در آن بسیار کمتر میباشد.
استفاده از داروها را انتخاب کنم یا روش هایی مانند مزوتراپی و پی آر پی؟
امروزه به اکثر افراد ثابت شده است که برای رهایی از ریزش موها، دیگر استفاده کردن از داروها به تنهایی نمیتواند کار ساز باشد .در نتیجه اگر شما هم به فکر تقویت فولیکول های موی سر خود هستید، بهره گیری از روش هایی مانند مزوتراپی مو و پی آر پی میتواند برای شما تأثیر قابل ملاحظهای داشته باشد.
عوارض جانبی روش پی آر پی کدامند؟
بنا به این دلیل که در این روش، مواد تزریق شونده متشکل از خون شخص میباشد در نتیجه نمیتواند عوارض چندانی برای فرد داشته باشد. اما به هر حال باید دانست که در هر روشی احتمال عوارض جانبی حتی به صورت خیلی خفیف وجود دارد. برخی از این عوارض در روش پی آر پی به شرح زیر هستند:
- عفونت
- آسیب های بافتی
- احساس درد در محلی که تزریق در آن صورت گرفته است
عوارض جانبی روش مزوتراپی مو کدام اند؟
با اینکه این روش به عنوان روشی کم خطر شناخته شده است اما احتمال وجود درصد کمی از عوارض جانبی در این روش دیده میشود:
- احساس درد در محل تزریق.
- احساس خارش در محل تزریق.
- مشاهده کبودی.
- مشاهده قرمزی.
روش پی آر پی برای چه افرادی پیشنهاد نمیشود؟
میدانیم که این روش میتواند راه درمانی برای ریزش موهای شما باشد، اما به طور کلی استفاده از این روش به افراد زیر پیشنهاد نمیشود:
- افرادی که سابقهی مصرف مواد مخدر دارند
- افرادی که سابقهی مصرف الکل دارند
- افرادی که از دارو هایی برای رقیق شدن خون استفاده میکنند
- افرادی که به صورت روزانه و مداوم دخانیات مصرف میکنند
روش مزوتراپی مو برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
استفاده از این روش برای افرادی که به بیماریهایی همچون دیابت، ایدز، هموفیلی و هپاتیت دچار هستند پیشنهاد نمیشود. باید دانست که این روش برای افرادی که طاسی کامل دارند نمیتواند مفید باشد.
آیا بعد از مزوتراپی و پی آر پی میتوان فعالیت های روزانه را انجام داد؟
برای بسیاری از افراد این دغدغه وجود دارد که آیا بعد از مزوتراپی و یا پی آر پی میتوان فعالیتهای روزانه خود را داشت و به سر کار رفت؟ در پاسخ به این افراد باید گفت بله. بعد از انجام این دو روش به منظور کاهش ریزش مو و رشد فولیکول های مو، شما به راحتی میتوانید به فعالیت های روزانهی خود بپردازید و نیازی نیست مانند روش های دیگر چند روزی را مرخصی گیرید و در منزل استراحت کنید. مراقبت های روش های کاشت مو، بسیار بیشتر از مراقبت های بعد از مزوتراپی و پی آر پی میباشد.
آیا وجود کبودی و قرمزی و تورم در قسمت های که مزوتراپی در آن صورت گرفته است طبیعی میباشد؟
وجود کبودی ها، تورم و قرمزی در قسمت هایی از سر که مواد به آن تزریق شده اند کاملا طبیعی میباشد. در نتیجه اگر بعد از انجام مزوتراپی شاهد بروز این علائم در قسمت هایی که تزریق در آنها صورت گرفته است بودید، نیازی به نگرانی در این خصوص نیست و این علایم بعد از مدت زمانی معلوم به طور کامل رفع خواهند شد.
خطر واکنش های آلرژیک
در روش پی ار پی به دلیل اینکه برای تقویت فولیکول های مو از پلاسمای غلیظ شده هر فرد استفاده میشود در نتیجه چون این مواد تزریق شونده از خون هر کس گرفته شده است نمیتواند برای فرد واکنشهایی را سبب شود که ریشه در آلرژی دارد. از این رو میتوان این روش را متدد مطمئن و کم خطر نامید.
آیا این دو روش میتواند برای افرادی که طاسی دارند مفید باشد؟
اقدام برای انجام این دو روش، برای افرادی که طاسی کامل دارند، مفید نمیباشد و نمیتواند سبب شود تا تارهای موهای آنها دوباره رشد کنند. در روش مزوتراپی و پی آر پی با ترزیق موادی مشخص به میزان تعیین شده تنها به فولیکول های مو این اجازه داده میشود تا تقویت شوند و رشد مجدد کند. در نتیجه در صورتی که این فولیکولها توانایی رشد نداشته باشند، بهره گیری از این دو متد نمیتواند برای فرد مفید واقع شود.
تفاوت جلسات تزریق در مزوتراپی و پی آر پی
در روش پی آر پی به این دلیل که مواد تزریق شده از خون فرد گرفته شده اند، تعداد دفعات تزریق محدودتر میباشد. اما در روش مزوتراپی لازم است که تعداد جلسات تزریقی، بیشتر باشد تا فرد بتواند نتیجهای مفید از این تزریقها را بر رشد مجدد موهای خود و همچنین راهی برای درمان ریزش مو مشاهده کند.
تفاوت مدت زمانی که هر جلسه از مزوتراپی و پی آر پی طول میکشد
در خصوص تفاوت پی آر پی و مزوتراپی باید گفت که مدت زمان هر جلسه از مزوتراپی، زمانی در حدود یک ساعت میباشد و این در حالی است که مدت زمان تزریق به روش پی آر پی چیزی در حدود نیم ساعت طول میکشد.
آیا این دو روش درمانی قطعی برای ریزش مو هستند؟
در مبحث تفاوت پی آر پی و مزوتراپی، بهتر است بدانیم که هیچ کدام از دو روش مزوتراپی و پی آر پی را نمیتوان درمانی قطعی برای ریزش مو و رشد موها در نظر گرفت. با استفاده از این دو روش، شما تنها به روند رشد موهای خود و ریشهی آنها کمک میکنید و میتوانید به تقویت آنها بپردازید. اگر نمیدانید کدام روش میتواند برای شما مفید باشد بهتر است تا در یکی از مراکز معتبر، جلسهی مشاورهای داشته باشید تا پزشک متخصص نسبت به نوع و نحوهی درمان شما نظر دهد و بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد. لازم به ذکر است که نوع و نحوهی درمان و پیشگیری های لازم برای حفاظت از مو در هر فردی متفاوت میباشد.
منبع: healthline ،clinicana
دیدگاهها
امتیاز این نظر: +1
امتیاز این نظر: -5
سلام
متاسفانه به دستور معاونت درمان، پی ار پی برای پوست و مو قابل انجام نیست.
این کار ممکن است باعث بیدار شدن و فعال شدن سلول های خفته و غیر فعال سرطانی شود.
میتوان همزمان انجام داد اما پی ار پی برای پوست و مو غیر قانونی است و ضرر بخش.
اما مزوتراپی عوارض ندارد.
امتیاز این نظر: -1
امتیاز این نظر: +1
با سلام و تشکر از تماس شما
بهترین روش هیر فیلر و بعد مزوتراپی می باشد.
استفاده از روش پی آر پی اصلا پیشنهاد نمی شود.
امتیاز این نظر: -1
امتیاز این نظر: 0
با سلام
خیر، روش پی آر پی در کلینیک جلوه ماندگار انجام نمی شود.
امتیاز این نظر: +1
امتیاز این نظر: -1
با سلام
۱) در دارو درمانی و مزوتراپی به صورت ترکیبی، می توان ۵۰ تا ۶۰ درصد به ضخامت موها و تا ۳۰ درصد به برگشت موها رسید. ۲) بعد از پایان دوره هم (مثلا بیماری یا رژیم سخت) اگر به موها آسیب ندیده است درمان پایدار می ماند. در غیر این صورت نیاز به تکرار درمان است.
۳) به هر حال، عموما اعمال آرایشی قدرت موها را کم می کنند و باعث صدمه هستند.