کاشت مو به روش ترکیبی (combined method)، همان طور که از نامش پیداست، ترکیب روش های کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش FUT است.
این روش، برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که محدوده طاسی در آنها، کوچک نیست؛ به عنوان مثال،
علاوه بر جلوی سر، بالای سر (ناحیه vertex) نیز دچار طاسی شده است. در این حالت، برای پوشش ناحیه، نیاز به تعداد گرفت های بیشتر و موهای بیشتر می باشد تا بتوان به تراکم خوبی در ناحیهی کاشت، دست یافت.
برداشت مقدار بیشتری از گرفت های مو در روش ترکیبی
در کاشت مو به روش ترکیبی ، بالاترین مقداری که می توان از بانک موی شخص، برداشت نمود را در اختیار قرار می دهد. با همراه کردن روش FIT و روش FUT، بیشترین برداشت انجام می گردد و در نتیجه، بیشترین میزان ممکن کاشت و تراکم نیز به دست می آید. به طور معمول، در یک جلسه عمل کاشت مو به روش ترکیبی، ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ گرفت مو قابل برداشت و کاشت است. برای همین میزان برداشت گرفت، در حالتی که فقط از روش FUT استفاده می شود، دو جلسه جراحی نیاز است که لازم است حدود یک سال بین دو جلسه عمل کاشت مو فاصله بیفتد.
مزایای کاشت مو به روش ترکیبی
با این وصف، استفاده از کاشت مو به روش ترکیبی مزایای زیر را به همراه دارد:
- سهولت انجام کاشت مو
- خلاصه شدن این عمل در یک جلسه
- دستیابی به بیشترین تراکم کاشت مو
کاشت مو به روش ترکیبی در چند ساعت انجام می شود ؟
یک جلسه کاشت مو به روش ترکیبی، حدود ۸ تا ۱۰ ساعت زمان می گیرد. بنا براین، باید یک روز کامل برای این عمل در نظر گرفت.
آیا کاشت مو در روش ترکیبی درد دارد ؟
در این روش نیز، مانند روش FIT و FUT، از بی حسی موضعی استفاده شده و درد زیادی برای بیمار ندارد («بدون درد»). برای همین، از بیهوشی استفاده نمی شود («بدون بیهوشی»). خونریزی در این روش نیز کم بوده، و به همین دلیل عملا «بدون خونریزی» شناخته شده است.
آیا پانسمان بعد از کاشت به روش ترکیبی نیاز است ؟
سر بیمار بعد از کاشت مو به روش ترکیبی، پانسمان می شود و بیمار فردای روز عمل کاشت، می تواند برای باز کردن پانسمان به کلینیک مراجعه نماید. بعد از باز کردن پانسمان، سر بیمار شستشو شده و به طور کلی، می تواند بعد از آن به امور روزمره زندگی بپردازد.
مراقبت های بعد از کاشت مو به روش ترکیبی
توجه به نکاتی که مشاورین در مورد مراقبت ها برای مراحل رشد مو بعد از کاشت، موظف به تأکید بر آنها هستند، نباید فراموش گردد. این مراقبت ها به طور عمومی، شامل عدم استفاده از دخانیات (سیگار یا قلیان)، دوری از ورزش، مخصوصا ورزش و فعالیت های سنگین، عدم استفاده از مشروبات الکلی می شود. استفاده از کلاه بعد از سه روز از زمان کاشت، مشکلی ندارد، اما تا بعد از یک ماه از زمان عمل کاشت مو، نباید از کلاه کاسکت استفاده نمود. استفاده از سونا، استخر و جکوزی هم باید تا یک ماه بعد از روز عمل، متوقف گردد. رنگ کردن موهای کاشته شده، تا شش ماه به کلی ممنوع است.
اصلاح مو بعد از کاشت مو به چه صورت است ؟
برای اصلاح موهای کاشته شده، بهتر است حداقل یک ماه از زمان عمل، صبر نمود، اما توصیه ما این است که تا شش ماه اول، فقط دور سر کوتاه و اصلاح گردد و موهای کاشته شده کوتاه نشود. این نکته، در مورد کاشت مو به روش FUT نیز مورد توجه است؛ بهتر است زمانی که برای کاشت موی شما از روش FUT استفاده شده است، تا حدود ۵ ماه، از اصلاح موی سر (در محل خط FUT) خودداری شود تا محل برداشت فلپ در پشت سر به طور کامل بهبود یابد.
چرا کاشت مو به روش ترکیبی بهترین نوع از کاشت است ؟
روش ترکیبی، عملا بهترین روش برای کاشت مو است؛ به این دلیل که روش FUT و روش FIT به صورت مکمل و همراه با هم، به کار برده می شوند. این روش، روشی کامل است و میزان برداشت مو در این روش، بسیار بیشتر از FUT یا FIT به تنهایی است.
در صورت وجود هر گونه سؤال یا مشکلی، می توانید از مشاورین ما درخواست راهنمایی نمایید، یا در بخش دیدگاه ها، برای ما پیغام ارسال نمایید.
کاشت به روش سوپر ترکیبی (combined method and BHT together)
روش سوپر ترکیبی، در واقع، همراه کردن روش FUT، FIT و روش BHT است. روش BHT، در حقیقت، همان FIT است که منبع برداشت مو، بخشی از بدن، غیر از پشت سر بیمار می باشد. این بخش، معمولا، ریش، زیر چانه یا وسط سینه (بین جناق سینه و استخوان ترقوه) می باشد.
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی برای چه افرادی مناسب است ؟
روش سوپر ترکیبی (ترکیبی و BHT) برای افرادی مناسب است بانک موی آنها (در پشت سر)، توانایی پوشش ناحیه طاسی را ندارد. بدین ترتیب، استفاده از موهای بدن (ریشه یا سینه) کمبود بانک مو را جبران می نماید.
آیا استفاده از موهای صورت برای کاشت ترکیبی ممکن است؟
در استفاده از ناحیه ریش و چانه، طبیعتا نمی توان از همه ی موها، مخصوصا ناحیه صورت استفاده نمود. برای همین، ناحیه ای که برای برداشت مو از ریش استفاده می شود، ناحیهی زیر چانه می باشد که در زیبایی صورت نیز خللی وارد نمی نماید. مزیت دیگر این ناحیه از صورت، آن است که اثر محل برداشت گرفت ها در زیر چانه، بسیار به ندرت باقی می ماند و حتی کم شدن تراکم ریش نیز محسوس نیست. در حین برداشت از ناحیه ریش، تکنسین های برداشت گرفت، هیچ گاه به صورت سکه ای، و از یک منطقهی محدود، شروع به برداشت نمی کنند، بلکه برداشت از این ناحیه متفرق بوده و صرفا باعث کم شدن تراکم کلی ریش می گردد که واضح نیست.
برداشت از ناحیه ی سینه برای کاشت مو ترکیبی
در ناحیه سینه نیز مشابه زیر چانه، برداشت مو، از منطقه ی محدود و سکه ای انجام نمی شود، بلکه برداشت گرفت ها، طوری خواهد بود که به ظاهر کلی سینه، خللی وارد نگردد. هم چنین در برداشت از این ناحیه، از موهای روی شکم استفاده نمی گردد.
نتیجه کاشت مو در شما چطور است؟
حتما شما می خواهید بدانید که نتیجه کاشت مو در سر شما چطور خواهد بود؟
چه تغییر قیافه ای پیدا خواهید کرد و چه شکلی به نظر خواهید رسید؟
آیا کاشت موی شما خوب خواهد شد؟ آیا از عمل راضی خواهید بود و نتیجهی ایدآلی خواهید گرفت؟
آیا سرم پر پر می شود؟ تراکم کاشت من چقدر می شود؟ آیا مانند سر بسیاری از افراد، پر مو خواهد شد؟ در ادامه به سوالات شما پاسخ خواهیم داد
فضای ریزش مو در هر فرد
در پاسخ باید گفت فضای ریزش مو (baldness)، یعنی جایی که دچار طاسی و ریزش شده است، دارای مساحتی است که در افراد مختلف، از نظر میزان ریزش و حتی بزرگی و کوچکی اسکلت جمجمه، کاملا متفاوت است. این بخش، بخش گیرنده است که موها در آن کاشته خواهند شد. این ناحیه، شاید مساحت زیادی نداشته باشد و فرد دچار ریزش زیادی نبوده و دچار طاسی زیادی نباشد.
بخش گیرنده در کاشت
بخش گیرنده، از نظر الگوی ریزش (pattern)، با نگاه علمی، به دوازده الگو، طبقه بندی می شود. البته این دوازده الگو، معمولا برای آسانی، در هفت الگو خلاصه می شود. این الگوها، نوع ریزش مردانه (مقیاس) نوروود نام دارد (Hamilton–Norwood Scale). برای مقیاس بندی ریزش مو در زنان، از مقیاس لودویگ Ludwig scale استفاده می شود.
بانک مو در کاشت
اما بخش دهنده (بانک مو) هم نقش بسیار مهمی در عمل کاشت مو ایفا می کند. این بخش، برای تأمین موی کافی برای بخش گیرنده، باید از تناسب کافی برخوردار باشد. مساحت بخش دهنده (مخزن مو، بانک مو، donor area، hair reservoir) برای تأمین موی کافی، بسیار مهم است که با توجه به نسبت طول و عرض، بررسی می شود. مسأله دیگر در مورد بخش دهنده، تراکم مو در این ناحیه است. تعداد مو در واحد مساحت، تراکم مو را بیان می کند. این مسأله قبل از عمل کاشت مو بررسی می شود که آیا تراکم مو در تمام مساحت بخش دهنده، یکسان هست یا خیر. فر بودن، مجعد بودن، صاف بودن، نازک یا کلفت بودن، لخت بودن، استحکام مو در زمان برداشتن گرفت، انعطاف و تنش مو، همگی پارامترهایی هستند که در مورد بررسی بانک مو، مهم و مورد توجه هستند.
آیا نتیجه ی کاشت مو در همه ی افراد یکسان است ؟
پس، در هر شخص، بنا بر نوع ریزش، اندازه اسکلت سر، وضعیت بانک مو، شرایط با افراد دیگر متفاوت است. پس مقایسه نتایج کاشت مو با هم دیگر، و انتظار داشتن نتایج شبیه دیگران بعد از عمل کاشت مو، صحیح نیست. نمی توان گفت چرا در یک فرد، نتیجه کاشت مو، پرتراکم شده، و در شخص دیگر، نتیجه کاشت خوبی از نظر تراکم، به دست نیامده است. بهترین کاشت مو، یعنی بیشترین برداشت ممکن از بانک مو، بدون آسیب به آن است. طبیعی است که «بیشترین برداشت ممکن» برای هر الگو و وضعیت طاسی، نتایج خاص خود آن را در پی خواهد داشت.
بانک مو، چطور برداشت مو را پوشش می دهد؟
فرض کنید در یک کاشت، ۳۰۰۰ گرفت از بانک مو برداشته شود. ممکن است در یک کاشت، بتوان با تعداد گرفت، از ناحیه خط رویش (hair line) تا بالا (vertex) و پشت سر را پوشش بسیار خوبی داد. ممکن است در عمل کاشت دیگر، همین تعداد گرفت، صرفا برای کاشت ناحیه شقیقه ها کافی باشد. هر دوی این حالت ها ممکن است؛ چرا که فاصله گرفت های کاشته شده در سر (یعنی مساحتی که در ناحیه طاسی، با این تعداد گرفت، پوشش داده می شود) بسیار مهم است. هم می توان با فواصل زیاد، گرفت ها را در محل طاسی مورد کشت قرار داد، هم می توان با فاصله های کم (خیلی متراکم) این عمل را انجام داد.
آیا تراکم موها بعد از کاشت هم مانند موهای طبیعی می باشد ؟
اما نکتهی بسیار مهم آن است که هر چقدر هم فواصل نقاط کاشت را نزدیک هم انتخاب کنیم، باز به تراکم موی طبیعی نخواهیم رسید. باید توجه کرد که تلاش برای رسیدن به تراکم بالا در کاشت، به معنای «تعداد برش»های بیشتر در ناحیه طاسی است که همین موضوع، خطراتی را در زمان کاشت و بعد از آن، می تواند در پی داشته باشد. تراکم بالا در عمل کاشت مو، یقیناً تراکمی کمتر از موهای خدادادی دارد.
بنا براین، با تعداد ثابت گرفت، می توان مساحت زیادی را، با تراکم کمتر، و یا مساحت کمی را با تراکم بیشتر پوشش داد.
کاشت مو برای موهای سفید
بهتر است افرادی که دارای موهای سفید هستند و قصد انجام عمل کاشت مو را دارند، قبل از کوتاه کردن مو، یکبار موهای خود را رنگ نمایند. رنگ مشکی یا بسیار تیره، برای این هدف، بسیار مناسب است. این عمل، به فرآیند تولید گرفت ها (برش پوست برداشته شده از پشت سر، یا برداشت فولیکول های توسط میکروپانچ) کمک بسیار زیادی می کند. تکنسین های برش (cutting) از میکروسکوپهایی استفاده می کنند که با نور سفید کار می کند. عملیات برش موهای سفید در این وضعیت مشکل و طاقت فرسا است. با رنگ کردن موها قبل از کاشت مو، می توان به مرحله برش سرعت بیشتری بخشید و دقت آن را بالا برد.
کاشت مو با بانک موی ضعیف و استفاده از بدن
گاه افرادی که بانک موی ضعیف در پشت سر دارند، گمان می کنند که با برداشتن تمام موهای ریش یا تمام موهای بدن، می توان به کاشت مو با تراکم بالا دست یافت!
این گمان، نادرست است. در برداشت مو از نواحی غیر از پشت سر، محدودیت هایی وجود دارد. از جمله، در برداشت مو از بدن (کاشت مو به روش BHT) تنها از قسمت سینه می توان برداشت مو انجام داد. این ناحیه، محل تقاطع ترقوه و جناق سینه (وسط سینه) تا ابتدای عضله های سینه است. به عنوان مثال، دور سر سینه، و روی شکم را نمی توان برداشت نمود. برداشت از این نواحی، به صورت دانه دانه (توسط میکروپانچ مخصوص) بوده و تقریبا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرفت در اختیار قرار می دهند.
برداشت از ریش در کاشت
در برداشت از ریش نیز محل خاصی از صورت مورد برداشت قرار می گیرد تا در زیبایی و صورت ظاهری فرد، اثر نامطلوب نداشته باشد. محل برداشت طوری انتخاب می شود که بعد از عمل، دچار زخم نشود، و هم چنین اثری از محل برداشت باقی نماند. برداشت از ناحیه ریش، طوری انجام می پذیرد که فرد بعد از عمل، بتواند از استایل های مختلف ریش (پروفسوری، پرستویی، حتی ته ریش) بهره ببرد.
بهترین محل برداشت از ناحیه ریش کدام قسمت است ؟
بهترین محل برداشت از ناحیه ریش، ناحیه غبغب است؛ چرا که جای آن بسیار کم باقی می ماند و تقریبا دیده نمی شود. بهبود این قسمت، بسیار خوب انجام می پذیرد و معمولا موهای این قسمت، جنس خوبی نیز دارند. در اکثر موارد، این ناحیه از ریش، در آرایش های مختلف، مورد استفاده قرار نمی گیرد. از این ناحیه، حدود ۵۰۰ گرفت (و در بعضی موارد، تا ۱۰۰۰ گرفت) مو به دست می آید که می تواند بخشی از ضعف بانک مو را جبران نماید.به طور معمول، با برداشت از ریش و سینه، حدود ۱۰۰۰ گرفت به مجموع گرفت های برداشت شده اضافه شده و می توان به کاشتی با تراکم خوب دست یافت.
چرا از موهای سینه و ریش در محل خط رویش استفاده نمی شوند ؟
موی سینه و ریش، در محل خط رویش استفاده نمی شوند؛ چرا که جنس آنها با دامنه موهای اصلی متفاوت است. بهتر است از این موها، در لابلای موهای اصلی که از بانک مو برداشت شده اند استفاده شود. بدین ترتیب، از این موها، برای تراکم دادن به کاشت استفاده می شود. در همین حال، چون موهای ریش و سینه، لابلای موهای اصلی کاشته می شوند، بعد از رویش، تفاوت آنها محسوس نیست، در حالی که برای افزایش تراکم، یا مساحت کاشت، کمک شایانی کرده اند. اما در هر حالت، نباید فراموش کرد که با هیچ روش کاشت، نمی شود به تراکم خدادادی دست یافت!
شوره زدن موها و کاشت مو
شوره سر (Pityriasis simplex capillitii) ریختن سلولهای مردهی ناحیه اِسکالپ (فضای آناتومیک پوست سراز خط رویش مو تا گردن) است. باید توجه نمود که هر گونه پوسته پوسته موجود روی موها، شوره نیست. ممکن است فرد به بیماری «درماتیت سبورئیک (Seborrhoeic dermatitis)» مبتلا باشد و این عامل، باعث پوسته پوسته شدن، لابلای ریش باشد، چرا که این بیماری، معمولا با شوره سر همراه است. در این وضعیت، زمان استحمام، پوسته پوسته های از میان موهای ریش خارج می شود. صحیح ترین و اصولی ترین کار برای درمان این پدیده ها، مراجعه به پزشک متخصص است تا بتوان منشأ درست آن را پیدا نمود و راه درمانی صحیح برای آن اتخاذ کرد. ظهور این بیماری، ارتباطی با کاشت مو ندارد. وجود این بیماری در بدن طبیعی است. البته این بیماری، درمان قطعی ندارد و در مراحل درمان، آن را کنترل می نمایند.
بعد از کاشت مو شستشوی مو با چه شامپویی باید انجام شود ؟
خوب است که اولین ماده ای که برای شستشو بعد از کاشت مو استفاده می شود، شامپوی مخصوص کاشت مو باشد. این شامپو به طور بین المللی ثبت شده و مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این شامپو در اثر روغن های مخصوصی که در تولید آن مورد استفاده قرار می گیرد، در این موارد کمک شایانی دارد: بسته شدن زخم ها در سریعترین زمان ممکن، بهبود بهتر زخمها، افزایش کیفیت خون رسانی در ناحیه کاشت. از برندهای محبوب این شامپوها، اکت ایمپلنت (Actimplant shampoo)، ساخت لابراتوار ژاک آندرل فرانسه (Jacques Andhrel) است که قیمت مناسبی نیز دارد. این شامپو، به صورت کف آماده با PH خنثی عرضه می شود و بلافاصله بعد از کاشت مو قابل استفاده است. استفاده از عصاره گیاه مریم گلی و عصاره پوست لیمو، گیاهان آلوئه ورا، مگنولیا و ویتامین C، روغن آرگان و ویتامین های مختلف، از مشخصات بارز این شامپو است.
عملکرد شامپو های مخصوص بعد از کاشت مو
این شامپوها، چربی را از سطح سر پاک نموده و جلوی تورم فولیکول را می گیرد. هم چنین، باعث کاهش درد، تورم و التهاب ناشی از عمل جراحی شده و از ایجاد شوره جلوگیری می کند. با رطوبت رسانی مناسب به پوست و تسریع روند ترمیم زخم ها و تغذیه مناسب پوست سر، باعث افزایش رشد فولیکول های کاشته شده می گردد.
نحوه ی شستشو بعد از کاشت مو در روش ترکیبی
باید توجه نمود که شستشوی سر بعد از کاشت مو بسیار مهم است و برای بسیاری از مراجعه کنندگان، این سؤال وجود دارد که چطور و به چه صورت باید سر را شست.
در کلینیک تخصصی پوست و مو جلوه ماندگار، فردای روز کاشت یا یک روز بعد، به طور رایگان، پانسمان سر باز می شود و سر کاملا ویزیت و بررسی شده و مورد شستشو قرار می گیرد. در این زمان، به مراجعه کننده آموزش داده می شود که چطور سر را شستشو نماید تا صدمه ای به موهای کاشته شده وارد نشود و عمل کاشت مو نتیجه خوبی داشته باشد.
خط رویش کاشت مو
خط رویش یکی از مسائل مهم در عمل کاشت مو می باشد. در قدیم، خط رویش افراد در زمان کاشت مو، به صورت صاف طراحی می شد. بعد از مدتی، با اضافه شدن هلال در قسمت شقیقه ها به این طراحی، نتیجه کاشت مو زیباتر و طبیعی تر شد، چرا که قسمت شقیقه ها، نسبت به رستنگاه مو عقب تر بود و جلوه ای طبیعیتر داشت.
برای مدتی، تکنیک مضرب کاری، یا مثلثی در جلوی خط رویش نیز به کار گرفته شد. خط رویش با این تغییرات، دارای ظاهری طبیعیتر گردید.
امروزه، خط رویش، در محل شقیقه ها، هلال دار است، نقطه مرکزی رستنگاه جلوتر از شقیقه ها و مثلثی است (شبیه حرف M).
تکنیک مورد استفاده در کلینیک جلوه ماندگار در خصوص خط رویش
تکنیکی که در کلینیک جلوه ماندگار ارائه می شود، تکنیک random hair می باشد که آخرین تکنیک زیباسازی خط رویش ارائه شده است. در این روش، در زمان کاشت، موها به صورت تصادفی کاشته می شوند. نکته ای که این روش طراحی را سخت و مشکل می نماید آن است که گرفت هایی که دارای یک ریشه هستند قبل از کاشت، از بقیه گرفت ها جدا می شوند. گرفت هایی که دارای چند تار مو هستند، در امتداد خط رویش طراحی شده، به صورت تصادفی کاشته می شوند. با این تکنیک، خط رویش بسیار شبیه خط رویش مادرزادی می گردد و به همین خاطر بسیار پرطرفدار است. در بسیاری از موارد، افرادی که کاشت مو با این تکنیک را می بینند، متوجه انجام عمل کاشت مو نمی شوند!
چه نکاتی برای دانه دانه نشدن جلوی موها بعد از کاشت مو اهمیت دارد؟
یکی از مسائل تعیین کننده ی این موضوع، تیغی است که زمان انجام عمل کاشت مو از آن استفاده می شود.تیغ های با کیفیت و استاندارد برای عمل کاشت مو (مانند مدل SP90 ساخت شرکت Morton انگلستان) به ایجاد شکاف های ظریف در ناحیه طاسی کمک بسیار زیادی می کند. بدین ترتیب، نتیجه عمل کاشت مو، خوب و رضایت بخش خواهد بود.هم چنین، ضخامت مویی که در جلوی سر کاشته می شود، اثر زیادی در جلوهی موها دارد. چون موهای پشت سر، برای پوشش ناحیه طاسی و ایجاد خط رویش استفاده می شود و این موها، موهایی ضخیم هستند، در جلوی سر شاهد دانه دانه شدن موها هستیم. اما در کلینیک تخصصی پوست و مو جلوه ماندگار، تکنسین های کاشت، در زمان انجام عمل دقت می نمایند تا موهای ظریف و مناسب جلوی سر و خط رویش، در آن نواحی کاشته شوند.
تعداد گرفت ها و تارهای کاشته شده چقدر است؟
بارها اتفاق افتاده است که مراجعه کنندگان در جلسه مشاوره اظهار می کنند کسی را سراغ دارند که ۱۲۰۰۰ تار مو کاشته است، اما چرا در کلینیک شما، ۴۰۰۰ تار مو کاشته می شود؟
ابتدا باید دقت شود که مبنای شمارش چیست، آیا واحد شمارش «تعداد تار مو» کاشته شده است یا «تعداد گرفت» کاشته شده. همان طور که در مطلب «گرفت چیست» و «فولیکول مو چیست» توضیح داده شده است، هر گرفت بین ۱ تا چند تار مو (گاه تا ۷ تار مو) را شامل می شود. اما برای محاسبه آسان، تعداد میانگین تار مو در هر گرفت، ۳ تار در نظر گرفته می شود. پس اگر گفته شود که ۴۰۰۰ کاشت خواهید داشت، منظور تعداد ۴۰۰۰ گرفت است و اگر گفته شود ۱۲۰۰۰ کاشت خواهید داشت، منظور تار مو است.
تعداد گرفت کاشته شده برای هر فرد می تواند متفاوت باشد
برای دانستن اینکه برای هر فرد، چه تعداد گرفت کاشته می شود، لازم است که حضوری و فیزیکی، وضعیت بانک موی فرد بررسی گردد تا مشخص شود آیا بانک مو توانایی فراهم سازی تعداد بالای تار مو (مثلا گاه ۱۶۰۰۰ تار) را دارد یا خیر. در فرآیند کاشت مو، تلاش تکنیسین های کلینیک جلوه ماندگار آن است که تا حدممکن، تعداد تار موهای کاشته شده، بیشتر باشد، اما این مسأله وابسته به وضعیت بانک موی فرد می باشد. حتی اگر درظاهر، بانک مو توانایی تأمین این تعداد تار مو را داشته باشد، بررسی حضوری و نظر پزشک متخصص تعیین می کند که آیا برداشت چنین تعداد مو، به صلاح بیمار هست یا خیر، یا از نظر پزشکی، امکان برداشت همه ی این تارها از بانک مو وجود دارد؟
پس، حداقل به یک جلسه مشاوره رایگان برای تشخیص وضعیت بانک مو و تعداد گرفتی که می توان از بانک مو برداشت کرد، نیاز است.
من بانک موی بسیار خوبی دارم، آیا کلینیک شما، ۱۶۰۰۰ تار مو برای من می کارد؟
در مورد تعداد تار موی کاشته شده، به عامل دیگری نیز باید توجه شود و آن، مساحت ناحیه طاسی است. شاید بانک مو توانایی تأمین این تعداد تار مو را داشته باشد، اما وقتی مساحت ناحیه طاسی، توانایی پذیرش مثلا ۱۰۰۰۰ تار مو بیشتر را ندارد، نیازی به برداشت تعداد بالای تار مو نیست. توجه کنید که حتی اگر تعداد زیاد تار مو برداشت شود، فقط به میزانی که ناحیه طاسی توانایی پذیرش دارد، امکان کاشته شدن وجود دارد.
بنابراین، تعداد برداشت و کاشت تارهای مو، وابسته به تراکم بانک مو، جنس و کیفیت مو، و مساحت ناحیه طاسی می باشد.
آیا جای موهای برداشته شده، مو در می آید؟
پاسخ به این سؤال چندان سخت نیست، اما شاید شما شنیده باشید که در بعضی مراکز کاشت مو، ادعا می شود که جای موهای برداشته شده، مجددا مو رشد می کند.
اما این حرف صحیح نیست، مویی که از ریشه برداشته می شود، هرگز جایگزین نمی شود (دقت کنید). اگر شما در سر افرادی که عمل کاشت مو انجام داده اند، می بینید که اثری از محل برداشت مو دیده نمی شود، و به اصطلاح، جای برداشت مو، مو رشد کرده است، به این دلیل است که موهای اطراف محل برداشت رشد کرده و بلند شده اند و محل برداشت را کاملا پوشانده اند. بدین ترتیب، محل برداشت مو در پشت سر دیگر مشخص نیست. البته این نکته نیز منوط به آن است که بانک موی شخص، بانک مویی قوی و خوب باشد.
پس در واقع، جای برداشت مو، موی جدیدی رشد نکرده است، چون ریشه ای برای مو در آن ناحیه وجود ندارد.
جوش و خارش بعد از کاشت مو
معمولا افرادی که عمل کاشت مو انجام می دهند، ممکن است بعد از ۱.۵ تا ۲ ماه بعد از عمل، دچار جوش و خارش در ناحیه کاشته بشوند. این موضوع در جای خود نگران کننده است؛ گاهی افراد فکر می کنند که «سرشان کپک زده است»! و یا پوست سرشان دچار عفونت شده است. گاه این نگرانی برای شخص وجود دارد که دچار بیماری شده است یا موهایش هرگز درنخواهند آمد. آیا قارچ در پوست سر به وجود آمده که خارش ایجاد شده است؟
توجه کنید که خارش و جوش، دو نشانهی خوب یک کاشت مو موفق است. جوش های تک تک سر سفید، به خاطر بیرون آمدن موهای کاشته شده از محل است. خارش نیز در اثر برخورد نوک موها با سطح پوست است. فرآیند رشد مو و بیرون آمدن مو از پوست سر، ایجاد کمی خارش می نماید. این خارش ممکن است در پی بهبود جای زخم، باشد.
آیا خارش و جوش برای افراد نگران کننده است؟
به طور کلی، این خارش و جوش، یک پدیده طبیعی بعد از کاشت مو است و جای نگرانی ندارد.
اما لازم است که در صورت وقوع چنین پدیده ای، میزان تولید جوش یا خارش بررسی شود؛ بروز جوش های خیلی زیاد ممکن است دلیل خاصی داشته باشد که لازم است بیمار به کلینیک مراجعه نموده و توسط پزشک متخصص ویزیت گردد تا یقین شود که دلیل به وجود آمدن جوشها، بیماری خاصی نباشد.
جهت خواب مو بعد از عمل کاشت مو
بعضی از مراجعه کنندگان برای کاشت مو به روش ترکیبی ، این سؤال را دارند که خواب مو بعد از عمل کاشت، چطور خواهد بود. آیا می شود فرق از کنار باز کرد؟ یا می توان موها را به چپ، یا به راست شانه کرد؟ آیا مدل دادن به مو امکان پذیر است؟
موی کاشت شده با استفاده از تکنیک هایی که در کلینیک تخصصی پوست و مو جلوه ماندگار به کار می روند، می توانند به هر جهتی شانه شوند، اتو شوند و مدل داشته باشند. پس نگران خواب مو و شانه کردن موهای کاشته شده نباشید.
کدام قسمت های طاس را می توان کاشت و کدام قسمت ها را نمی شود؟
شما با استفاده از یک قانون ساده، می توانید پاسخ به این سؤال را پیدا کنید: در جاهایی که موها به هم نزدیک هستند و فاصله آنها حدود ۱ میلیمتر یا کمتر می باشد، اصابت تیغ کاشت مو، باعث تخریب و صدمه موهای طبیعی در آن محل می شوند برای همین، کاشت مو در این مناطق غیر ممکن است.
دقت کنید که برای کاشت مو در چنین نواحی، موهای برداشته شده از پشت سر، مثلا ۱ یا ۲ تار، به محل منتقل می شوند که در حین این انتقال، ۳ یا چند تار موی مجاور آسیب می بینند. پزشک متخصص پوست و مو، با بررسی ناحیه کم پشت یا طاس، تشخیص می دهد که آیا آن ناحیه، توانایی پذیرش گرفت های برداشته شده، بدون آسیب و صدمه خوردن اطراف محل را دارد یا خیر. اگر محل، مناسب کاشت مو نباشد، درمان های دارویی مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشت در ناحیه بالای سر (vertex)
در کلینیک تخصصی پوست و مو جلوه ماندگار، ناحیه بالای سر (ورتکس vertex) نیز کاشت می شود. اما باید توجه کرد که این ناحیه از سر، به علت تجمع هرمون های جنسی و به علت خونرسانی کمتر نسبت به بقیه جاهای سر، گیرایی پایین تری برای گرفت های کاشته شده دارد. به همین دلیل، ریسک کاشت مو در ناحیه بالای سر، کمی بالاتر از جلوی سر می باشد در نتیجه لازم است تا این موضوع به افرادی که اقدام برای کاشت مو به روش ترکیبی کرده اند تذکر داده شود.